Κατασκευή κολυμβητηρίου στο Κιλκίς από την Clearwater

Η εταιρία ClearWater κατασκεύασε το πρώτο κολυμβητήριο στο Κιλκίς.

Την άνοιξη του 2013, η εταιρία Clearwater ξεκίνησε την κατασκευή της κολυμβητικής δεξαμενής σε αθλητικό κέντρο στο Κιλκίς διαστάσεων 18×9 μέτρα και ενσωματωμένη παιδική πισίνα 5×7 μέτρα. Η μελέτη της πισίνας πραγματοποιηθηκε από την έμπειρη ομάδα της Clearwater , που περιλαμβάνει τον υπεύθυνο της Clearwater, τον μηχανικό, τον χημικό και την τεχνική ομάδα της εταιρίας.

Στο πρώτο στάδιο γίνεται η χάραξη της επιφανείας της πισίνας και  στην συνέχεια ακολουθεί η εκσκαφή. Κατόπιν ξεκινάνε οι εργασίες για την εγκατασταση του δικτύου σωληνώσεων. Στην περίπτωση αυτή είναι αναγκαίο η μελέτη του δικτύου να γίνεται από έμπειρο προσωπικό, ωστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του για την αποφυγή λαθών, που μπορούν οδηγοήσουν σε οικονομικές σπατάλες, αυξάνοντας έτσι δραματικά  τον προυπολογισμό του έργου.

Στην συνέχεια γίνονται δοκιμές στο δίκτυο ωστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του. Στο επόμενο στάδιο γίνεται η ρήψη του μπετού τόσο στον χώρο της πισίνας όσο και στο περιμετρικό κανάλι υπερχείλισης . Πλέον η πισίνα έχει πάρει την τελική της μορφή.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση της εσωτερικής επένδυσης, είτε από πλακίδια είτε από liner, ώστε  τελικά να έχουμε μαζί με την διαμορφωση του περιβάλλοντος χώρου και το γέμισμα της πισίνας. Το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά η κατασκευή της πισίνας αναφέρεται με φωτογραφικό υλικό στο επόμενο βίντεο.

 

Click to play this Smilebox slideshow

 

Η πισίνα είναι εξωτερική, και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Κιλκίς, και για την παράταση της καλοκαιρινής σεζόν, πρεστέθηκε αντλία θερμότητας ( heat pump) από διακεκριμένο οίκου στο Βέλγιο. Με τον τρόπο αυτό η θερμοκρασία του νερού παραμένει στους 28 βαθμούς κελσίου, και σε συνδιασμό με το κάλυμα (που απορροφάει την ηλιακή ενέργεια) η πισίνα μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της και τους χειμερινούς μήνες.

1

Αντλία θέρμανσης (heat pump) για κολυμβητήριο

 

 

καθώς και ηλιακό ισοθερμικό κάλυμα, για εξοικονόμηση ενέργειας ( βλ. ισοθερμικά καλύματα)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ισοθερμικό ηλιακό κάλυμα στο κολυμβητήριο του Κιλκίς

 

Ολοκλήρωση έργου κολυμβητηρίου με φωτισμό Led

Κατασκευή κολυμβητηρίου στο Κιλκίς από την Clearwater

 

 

Posted in Έργα μας.