Αιθέρια έλαια

Aιθέρια έλαια….αρωματοθεραπεία!!

Η χαλάρωση και η  ευεξία σε ένα spa – χαμαμ,  συνοδεύονται απο αρωματοθεραπεία. Η αρωματοθεραπεία, αξιοποιώντας τις μοναδικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, επιδρά ευεργετικά τόσο στο σώμα όσο και στη διάθεσή μας. Τα Αιθέρια έλαια απορροφώνται άμεσα και δρουν αποτελεσματικά στην επιδερμίδα, ενώ ηρεμούν τις αισθήσεις και τονώνουν τη διάθεση, χαρίζοντας ευεξία και αναζωογόνηση. Χαλάρωση επομένως σε spa με αρωματοθεραπεία δρα ευεργετικά ,τονώνοντας τις αισθήσεις σας .

 

Οι εφαρμογές των αιθέριων έλαιων μπορεί να είναι σε xamam κατευθείαν στην ατμογεννήτρια, σε spa και στην σάουνα (βλ. Spa/Χαμαμ/Σάουνα).

Σάουνα (sauna)

Σάουνα (sauna) : σημαίνει θερμόλουτρο, και δηλώνει την έκθεση του σώματος σε υψηλή θερμοκρασία. Οι σάουνες είναι κατασκευασμένες από ξύλο, συνήθως από κωνοφόρα δέντρα που δεν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ρητίνη. Από το ίδιο ξύλο κατασκευάζονται και τα τοιχώματα της σάουνας καθώς  και οι πάγκοι επάνω στους οποίους κάθονται ή ξαπλώνουν οι φιλοξενούμενοι.

1) Variant σάουνα: Η σάουνα Variant είναι  το πιο ευέλικτο σχέδια σάουνας  : έχετε πέντε επιλογές ( έλατο , πεύκο , λεύκα , σκλήθρα και θερμικά επεξεργασμένη λεύκα ), για τον  τοίχο και την επένδυση στην οροφή μπορεί  να επιλέξετε τα παράθυρα και τον τόνο των θυρών που ταιριάζουν καλύτερα με το προσωπικό σας γούστο .

Η παραπάνω σάουνα υπάρχει στις παράκατω διαστάσεις

2)Rondium σάουνα: στρογγυλεμένο διπλή πόρτα και διακοσμητικά εξωτερική σοφίτα από  ανοξείδωτο ατσάλι με LED φώτα συμπληρώνοντας  το κομψό σχεδιασμό της  σάουνας . Διακοσμητικά στοιχεία από ανοξείδωτο χάλυβα σε εξωτερικούς τοίχους δημιουργούν μια σύγχρονη εικόνα . Ακόμη και το πλαίσιο της βάσης είναι από χάλυβα παρέχωντας  προστασία από την υγρασία  στο πάτωμα . Το θερμικά επεξεργασμένο ξύλο από λεύκα , θερμικά επεξεργασμένη λεύκα ή αχλαδιά χρησιμοποιείται για την εξωτερική επένδυση . Λεύκα επίσης  χρησιμοποιείται επί των εσωτερικών τοιχωμάτων και της οροφής.

Ο θερμαντήρας ελέγχεται από μια ψηφιακή μονάδα ελέγχου  , η οποία σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία , την υγρασία και το φωτισμό της σάουνας σας

3) Rubic σάουνα: συνδιάζει μέταλλο-ξύλο και γυαλί σε έναν αρμονικό σχεδιασμό.  Τα μεταλλικά προφίλ στις γωνίες της σάουνας δίνουν μία ξεχωριστή όψη, προσθέτωντας ένα επιπλέον στην ακεραιότητα της. Το πλαίσιο της σάουνας όπως επίσης και τα ρυθμιζόμενα πόδια προστατεύουν τα τοιχώματα και τις δομές της σάουνας από την υγρασία στο πάτωμα.

 

Ο συνδιασμός των υλικών συνεχίζεται και στο εσωτερικό της σάουνας. Η θερμάστρα που τοποθετείται στην  σάουνα σας παρέχει μια καυτή και υγρή εμπειρία αναζογόνωσης.. Ο θερμαντήρας ελέγχεται από μια ψηφιακή μονάδα ελέγχου  , η οποία σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία , την υγρασία και το φωτισμό της σάουνας σας . Η μονάδα ελέγχου είναι κομψά ενσωματωμένο στο προφίλ γωνία μετάλλου . Οι πάγκοι της σάουνας μπορεί να είναι από λεύκα, αχλαδιά,  Abachi, θερμικά επεξεργασμένη λεύκα.

4)Eξωτερική σάουνα: δίπλα στην πισίνα σας, στον καταπράσινο κήπο σας ή στη μέση ενός δάσους , μια εξωτερική σάουνα σας προσφέρει αυθεντική, ήρεμες στιγμές απόλαυσης.

5) Σάουνα μπάνιο που μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, πλοία κλπ.

6)Σάουνα Claro : Η μεγάλη διαφανή γυάλινη πρόσοψη δίνει το σάουνα μια αίσθηση ευρυχωρίας . Η εξωτερική επιφάνεια του τοίχου είναι βαμμένο μαύρο ξύλο του σκάφους , το οποίο δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση σε σχέση με τις ανοιχτόχρωμες ξύλινες γωνίες . Το φως είναι μια από τις βασικές έννοιες στη σάουνα Claro . Το φως το οποίο έρχεται μέσα από το τζάμι – και , όταν χρειάζεται , τα φώτα που υπάρχουν στις γωνίες  και μία  LED λωρίδα στο επάνω πάγκο δίνουν έναν  ζεστό τόνο στην όλη ατμόσφαιρα. 

Το εσωτερικό της σάουνας μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με την επιλογή σας.

α) Σάουνα με Ventura σχεδιασμό :Κάτι εντελώς νέο για την σάουνα σας! Πάγκους, πλάτες Ventura  ικατασκευασμένα από μορφή πεπιεσμένου καπλαμά κολλημένα σε στρώματα. Χάρη στον στρογγυλεμένο πάγκο εξασφαλίζει επιπλέον καθίσματα! Λάμπες ενσωματώνονται στις πλάτες.

Ventura_1

Σάουνα με ventura σχεδιασμό

β)Σάουνα με Scala σχεδιασμό : Είναι μία διαφορετική λύση στον πάγκο σάουνας για μεγάλες ή μεσαίες. Ο πάγκος εκτείνεται από τοίχο σε τοίχο , αλλά είναι και διαθέσιμος με ξεχωριστά άνω  παγκάκια .Τα ξύλο είναι  επιλογής από  θερμικά επεξεργασμένη λεύκα και θερμικά επεξεργασμένο ξύλο πεύκου.

Scala_7

Σάουνα με σχεδιασμό scala ( με πάγκο που εκτείνεται από τοίχο σε τοίχο)

Scala_4

Σάουνα με scala (με ξεχωριστά παγκάκια) σχεδιασμό

γ) Σάουνα με Futura  σχεδιασμό  από ξύλο και μέταλλο, ένας τολμηρός συνδιασμός για μελλοντικές σάουνες! Η ταινία χάλυβα είναι ενσωματωμένη στο μπροστινό μέρος του πάγκου δίνοντας στην σάουνα μία ξεχωριστή ματιά.  Επιλέξτε το υλικό των πάγκων από Abachi, λεύκα, σκλήθρα ή θερμικά επεξεργασμένο λεύκη. Οι πλάτες των καθισμάτων που περιβάλλουν είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό με τα παγκάκια. Λάμπες ενσωματώνονται και  στις πλάτες.

Futura

Σάουνα με futura σχεδιασμό

δ)Σαουνα με  Solar  σχεδιασμό. Μια ενδιαφέρουσα άποψη σε αρμονία   χρωμάτων και  γραμμών. Αν θέλετε η σάουνα σας να είναι πραγματικά αξέχαστη,αυτή είναι η ιδανική  για σας. Μπορείτε να επιλέξετε από Abachi, λεύκα, σκλήθρα ή θερμική επεξεργασμένη λεύκα για τον πάγκο τις πλάτες και τον πάγκο που  περιβάλλει  το Solar.

Solar

ε) Σαουνα με exclusive σχεδιασμό.  Απαλές , κομψές καλαίσθητες γραμμές . Οι πάγκοι, οι πλάτες και οι πάγκοι που  περιβάλλουν την σάουνα μπορεί να είναι από Abachi, λεύκα και θερμικά επεξεργασμένη λεύκα.

Exclusive

Σάουνα με exclusive σχεδιασμό

στ) Σάουνα  Formula με γραμμική σχεδίαση. Ο σχεδιασμός Formula χρησιμοποιεί Abachi, λεύκακαι σκλήθρα το υλικό για τους πάγκους, πλάτες και τους πάγκους που τον  περιβάλλει.

Formula

Σάουνα με Formula σχεδιασμό

Το ξύλο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους εσωτερικούς πάγκους είναι: abachi,  πεύκο , λεύκα, θερμικά επεξεργασμένη λεύκα, σκλήθρα και θερμικά επεξεργασμένο πεύκο.

BenchMaterial_ENΤα πάνελ της σάουνα μπορεί να είναι από πεύκο το οποίο εκκρίνει πολύ λίγη ρητίνη, και το ξύλο διατηρεί το χρώμα του φωτός για πολλά χρόνια. το θερμικά επεξεργασμένο πεύκο που έχει μια ελαφρά κόκκινη χροιά. Εμφάνιση βελτιωση  με την ηλικία, και σκουραίνει όμορφα καθώς περνούν τα χρόνια. Αχνό άρωμα της ρητίνης πεύκου σας θυμίζει φρέσκα πευκοδάση. Η λεύκα είναι ένα παραδοσιακό υλικό σάουνα, λόγω των χαρακτηριστικών της. Το φως της λεύκας  και ακόμη και το χρώμα είναι μακράς διαρκείας και δημιουργεί μια δροσερή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της. Η σκλήθρα έχει μια εκλεπτυσμένη απόχρωση του κόκκινου που βαθαίνει με την ηλικία. Είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα και εύκολο στη φροντίδα. Η θερμικά επεξεργασμένη λεύκα έχει μία  σκοτεινή όψη του υλικού ε και επίσης έχει ένα ευχάριστο άρωμα.

PanellingBoards_EN

Σαουνα πάνελ

Σε μία άκρη του θαλάμου της σάουνας τοποθετείται το ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που είναι η αντίσταση μέσα σε ένα μεταλλικό κάδο, στο επάνω μέρος του οποίου βρίσκεται ένα πλέγμα με μερικά τεμάχια από πέτρες οι οποίες θερμαίνονται από την ηλεκτρική αντίσταση και αποκτούν θερμοκρασία αρκετά υψηλότερη της θερμοκρασίας του χώρου. Επάνω σ” αυτές τις πέτρες χύνεται, περιοδικά, νερό ώστε να διατηρείται η υγρασία του χώρου, δεδομένου ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα ελαττώνει τη σχετική υγρασία.

Θερμαντικό σώμα σάουνας και με καύση ξύλου, όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες.

Χαμάμ/steam room

Χαμάμ/steam room  :τo μεγαλύτερο  όφελος του  είναι η ευεργετική  επίδραση που έχει στο  δέρμα. Η ζέστη καθώς διεγείρει τη ροή του αίματος ,  καθαρίζει το δέρμα, ανοίγει τους πόρους , απομακρύνοντας  νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα το δέρμα είναι απαλότερο, λείο  και υγιές.
Η υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα του χαμαμ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και δυναμώνει το κυκλοφορικό σύστημα.
Οι ζεστοί ατμοί ακόμη βοηθούν το λαιμό, το αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες. Το νευρικό σύστημα ηρεμεί. Φεύγουν η κούραση, η ένταση, το άγχος της καθημερινότητας. Μειώνονται οι ενοχλήσεις από μυοσκελετικά προβλήματα, ανακουφίζονται οι μύες, οι αρθρώσεις και ταυτόχρονα βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου. Με την έντονη εφίδρωση ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και αποβάλλονται οι τοξίνες του.
Είναι ευεργετικό και απολαυστικό όλο τον χρόνο. Χαρίζει υγεία και ευεξία.

 


index

Spa

Η ορολογία της λέξης spa , μας παραπέμπει στην λουτροθεραπεία, άμα θέλαμε να ερμηνεύσουμε την λέξη στην ελληνική γλώσσα. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν είναι χαλάρωση, ευεξία, ενώ η βαρύτητα του νερού απελευθερώνει τις εντάσεις και δίνει μια αίσθηση ελαφρότητας. Τα jets που διαθέτουν τα spa διανέμουν το νερό με τη βοήθεια του αέρα, τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Οι ευεργεσίες που προσφέρει το spa είναι οι παρακάτω:

1) Χρωματοθεραπεία: το κάθε χρώμα είναι γνωστό ότι έχει την δική του επίδραση στην διάθεσή μας. ιο συγκεκριμένα,

  • το μπλε χρώμα ανακουφίζει από τις κράμπες της περιόδου, την αυχενική λειτουργία , την λειτουργία των αδένων καθώς και του καρδιακού ρυθμού
  • το πράσινο χρώμα  βοηθάει στα προβλήματα αϋπνίας, στα καρδιακά προβλήματα , στην βελτίωση της ψυχικής ισορροπίας , στον ερεθισμό του δέρματος και στην υψηλή αρτηριακή πίεση
  •  Το κίτρινο χρώμα βελτιώνει τα προβλήματα πέψης , κόπωσης, κατάθλιψης , διαβήτη, γρίπης, κρυολογήματα καθώς και χρόνιας κατάθλιψης
  • Τέλος το κόκκινο χρώμα βελτιώνει τα συμπτώματα χρόνιας κατάθλιψης, άγχους, ρευματισμούς, δυσκοιλιότητας καθώς και ασθματικά προβλήματα

 

 

2) Όλες οι επιφάνειες των spa είναι επενδεδυμένες από αντιβακτηριδιακό υλικά κορυφαίας τεχνολογίας ενώ ο σύγχρονος σχεδιασμός τους, διαθέτει τόσο  βαθιά καθίσματα όσο και θέσεις lounge bed, προσφέροντας ευεξία και χαλάρωση.

Κάτω από την επιφάνεια του spa υπάρχουν τρία στρώματα ειδικά σχεδιασμένων πολυμερών επικαλύψεων υψηλής τεχνολογίας. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να σας προσφέρουμε ένα εξαιρετικά ισχυρό, οικολογικά ουδέτερο, απολύτως ασφαλή spa, αποτελώντας μία επένδυση τόσο για σας όσο και για την οικογένειά σας για πολλά χρόνια στο μέλλον.

 

acryl

3) Αρωματοθεραπεία: αξιοποιώντας τις μοναδικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων , επιδρά ευεργετικά τόσο στο σώμα όσο και στην διαθέσή μας. Τα αιθέρια έλαια απορρωφούνται άμεσα και δρουν αποτελεσματικά στην επιδερμίδα, ενώ ηρεμούν τις αισθήσεις και τονώνουν τη διάθεση.

 

mars_felulnezet_nagy

SPA MARS

 

Συνολικός αριθμός θέσεων  : 3

Θέσεις lounge bed             : 2

Όγκος νερού                     : 660 λίτρα

Βάρος                              : 250 Κιλά

Αριθμός jets                     : 37

Αντλία                              : 2 hp (2 ταχύτητες)

Φίλτρο                             : 1

led                                   : 18

Οζογεννήτρια                    : 1

Ρυθμιστές αέρος:              : 5

Θερμαντήρας                    : 3KW

Χρώμα εσωτερικής επένδυσης: γκρι

Κάλυμμα ισοθερμικό           : περιέχεται

 

venus_felulnezet

SPA VENUS

 

Συνολικός αριθμός θέσεων  : 6

Θέσεις lounge bed             : 1

Όγκος νερού                     : 1450 λίτρα

Βάρος                              : 330 Κιλά

Αριθμός jets                     : 49

Αντλία                              : 2 hp (2 ταχύτητες)

2 hp (1 ταχύτητα)

Φίλτρο                             : 2

Οζογεννήτρια                    : 1

led                                   : 18

Ρυθμιστές αέρος:              : 4

Θερμαντήρας                    : 3KW

Χρώμα εσωτερικής επένδυσης: γκρι

Κάλυμμα ισοθερμικό           : περιέχεται

 

 

saturn_felulnezet

SPA SATURN

 

Συνολικός αριθμός θέσεων  : 5

Θέσεις lounge bed             : 2

Όγκος νερού                     : 1400 λίτρα

Βάρος                              : 350 Κιλά

Αριθμός jets                     : 50

Αντλία                              : 2 hp (2 ταχύτητες)

2 hp (1 ταχύτητα)

Φίλτρο                             : 2

Οζογεννήτρια                    : 1

led                                   : 18

Ρυθμιστές αέρος:              : 5

Θερμαντήρας                    : 3KW

Χρώμα εσωτερικής επένδυσης: γκρι

Κάλυμμα ισοθερμικό           : περιέχεται