Πισίνα υπερχείλισης με περιμετρικό/πλευρικό κανάλι

Πισίνα υπερχείλισης από μπετό με περιμετρικό κανάλι.

Είναι οι περιπτώσεις που τρέχει περιμετρικά της πισίνας ένα κανάλι υπερχείλισης όπου επενδύεται με πλαστική ή μαρμάρινη σχάρα, 25cm φάρδους  για λόγους αισθητικής της πισίνας.

Το νερό καλύπτει όλο το επιχείλιο της πισίνας και  φτάνει να υπερχειλίζει ταυτόχρονα σε όλες τις πλευρές της μέσα στην σχάρα.

 

IMG_0510

Κατασκευή πισίνας υπερχείλισης από την Cleawater

Με τον τρόπο αυτό έχουμε την  μαγεία της υπερχείλισης όπου το βράδυ που είναι αναμμένα τα φώτα της πισίνας έχουμε αντανάκλαση φωτός επάνω στο επιχείλιο που έχει τοποθετηθεί σαν καθρέπτης, και κατά συνέπεια στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας. Επιπλέον ο ήχος της υπερχείλισης του νερού στο κανάλι σε συνδιασμό με τα φώτα, δημιουργούν ένα παιχνίδι ήχου και εικόνας. Η αισθητική του χώρου μεγαλώνει, και ο χώρος της πισίνας κερδίζει όλο το ενδιαφέρον!

 

IMG_0869

Πισίνα με περιμετρικό κανάλι υπερχείλισης από την Clearwater

 

Όλη αυτή η κατάσταση κάνει την πισίνα να φαίνεται μεγαλύτερη και φυσικά  αισθητικά καλύτερη από όλες τις άλλες επιλογές κατασκευής.

 

IMG_1008

Κατασκευή κολυμβητηρίου με περιμετρικό κανάλι υπερχείλισης από την ClearWater

Δίκαιως πάντως η πισίνα υπερχείλισης θεωρείται ο βασιλιας της πισίνας

Πισίνα μπετού με πλευρικό κανάλι υπερχείλισης

Το πλευρικό κανάλι υπερχείλισης ή Σαντορίνι εφέ, είναι η καλύτερη λύση για τις πισίνες που ατενίζουν το πέλαγος.

piscine2-800

Πισίνα με πλευρικό κανάλι υπερχείλισης (Σαντορίνη εφέ)

 

 

Όταν έχουμε την πισίνα λίγο πιο ψηλά από το επίπεδο της θάλασσας, μπορούμε να κατασκευάσουμε πλευρικό κανάλι σε μορφή καταρράχτη προς την πλευρά της θάλασσας, έτσι ώστε το μάτι μας όταν βλέπει το νερό πισίνας και το  νερό της  θάλασσας να γίνονται ένα, χωρίς καμία ενδιάμεση διακοπή της εικόνας. Τότε υπάρχει η αίσθηση οτι έχει έρθει η θάλασσα στο σπίτι μας. Είναι πραγματικά μια μαγική εικόνα για όσους μπορούν να το υλοποιήσουν .

l2_p324415_488_336-1

Πισίνα με πλευρικό κανάλι υπερχείλισης (Σαντορίνη εφέ)

Πέρα από τον καταρράχτη μπορούμε να κατασκευάσουμε και πλευρικά κανάλια υπερχείλισης με επένδυση σχάρας σε περιπτώσεις που δεν επιτρέπει ο χώρος να γίνει περιμετρικό κανάλι.

Posted in Πισίνα υπερχείλισης.